Bruiloft in Boxmeer

Bruidsfotografie Boxmeer

De laatste bruiloft van 2016: een echte winterbruiloft in december. De trouwdag van Stephanie en William. Een superleuk (en muzikaal) stel dat trouwde in Klooster Elsendael in Boxmeer.

Een stel dat niet zo houdt van geposeerde foto’s, maar juist op zoek was naar de spontane, ontspannen foto’s. Een aantal belangrijke momenten en personen moesten zeker worden gefotografeerd. Eerlijk is eerlijk, soms sta ik als bruidsfotograaf ook met het zweet op mijn hoofd te wachten op het moment dat ringen worden gebracht. Heel snel denk ik dan nog zoiets als: “1/125 want het zal wel snel gaan, F4.0, want dan is mijn lens nét wat scherper, ISO 6400.. of toch maar flitsen?”. Het leuke aan bruidsfotografie (en alle andere vormen van fotografie trouwens ook) is dat je wel honderd manieren hebt om iets in beeld te brengen. Bij een bruiloft is dat extra spannend. Vragen om de eerste kus nog eens opnieuw te doen of de ringen weer even terug in de binnenzak te steken is geen optie.

Klooster Elsendael in Boxmeer bleek een hele fijne trouwlocatie te zijn, maar ook een hele fijne locatie om trouwfoto’s te maken. Voor Stephanie en William heb ik zelfs een aantal rookfakkels meegebracht. Leuk om met deze dingen te werken. Zeker als je als bruidspaar net even wat anders wilt.

De receptie en het feest (inclusief compete fanfare, jawel) vonden plaats in Kasteel Aldendriel. Een hele gezellige locatie om te feesten: lekker knus, twee verschillende ruimtes, een barbecue in de haard, een prima bar en dito personeel. Heel gezellig, maar voor een fotograaf is het even schrikken: geen lichte plafonds om je flitslicht op te bouncen, donkere wanden met bakstenen uit de vijftiende eeuw en het geheel wordt verlicht met paarse ledjes en wat waxinelichtjes. Dan komt dus weer dat riedeltje in mijn hoofd: “1/60, f2.8, ISO800 en dan maar flitsen met een bounce-kaartje”. Het resultaat mag er gelukkig zijn!

Ik blijf me verbazen over de kracht van een eenvoudige speedlite (zo’n grote flitser bovenop de camera). Met een relatief klein lampje kun je dus echt een half kasteel verlichten en met een beetje kennis van zaken zorg je er zelfs voor dat je de ruimte niet meteen op een voetbalkantine met 25 TL-bakken laat lijken, maar dat de gezellige sfeer gewoon behouden blijft.

Stephanie en William, het was een eer om jullie bruiloft te mogen fotograferen, dankjewel! Veel plezier met de foto’s, de herinneringen en jullie prachtige trouwalbum.

Diavoorstelling

Trouwfoto’s

Fotograaf: Jorick de Kruif

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.